Søvnmangel

Søvnmangel er noe alle foreldre har vert borti, kan jeg tenke meg.

Jeg har alltid slitt med søvnen, men aldri før så mye som etter jeg fikk barn. Når du har barn så er ikke tiden din egen. De første månedene er det mating og bleieskift til alle døgnets tider og etter hvert blir det jo bedre, men så lenge det brukes bleier så er det jo klart at det skal bæsjes på natten! Og i det de begynner i barnehagen er det sykdom på sykdom. Spysyken er den verste! I alle fall på små barn. De har ingen kontroll på hvor de spyr hen, det kommer OVER ALT! i sengen, på gulvet, på veggene, i sofan, på kjøkkenbordet og på meg. Jeg har aldri vasket så mye klær og sengetøy noen gang, som når tvillingene første gang hadde spysyken. Og jeg har heller aldri sovet så lite! Når den ene var ferdig å spy, så begynte den andre. En OND sirkel. 

Men til bake til søvnen. Nå har tvillingene blitt 2 år, å sover hele natten (endelig!). Så kveldene og nettene mine er mer mine. Etter klokken 20, så har jeg tid til meg selv og mitt. Og om nettene kunne jeg, om jeg fikk sove, hatt sammenhengende søvn. - Men jeg får ikke sove. Jeg vet ikke hvorfor, jeg prøver så godt jeg kan. Jeg tror jeg har blitt for vandt med søvnløse netter til at jeg klarer å slappe helt av. Jeg ligger i sengen å venter, venter på at øynene skal gli igjen og jeg skal gli inn i drømmeland. Men ingenting skjer. Kanskje det blir bedre med tiden? - Det håper jeg virkelig. 

 

Over til noe helt annet, fordi jeg har problemer med å sove, så har det blitt til at jeg står opp etter å ha prøvd å sove en god stund. Går å ser noe på tv, for å bli trøttere, for så å gå å legge meg. Å i det siste har jeg blitt avhengig av Twilight.... Ja.. du hørte rett, Twilight! Jeg har nå i løpet av en uke, sett alle filmene, for så å begynne å se dem på ny. Det er noe med den alt oppslukende kjærligheten som fascinerer meg, kjærligheten som betyr mer enn liv og død. Jeg vet ikke om jeg syns det er usunt eller romantisk, eller kanskje litt av begge, hehe. Men jeg blir jo alltid litt ekstra opptatt av kjærlighet og klissete romanse rundt valentines day, som jeg ser at det faktisk har blitt allerede! Ha en flott valentines day alle sammen, ha troen på kjærligheten - det har jeg!

Så snakkes vi i morgen :)

 

 

 

- uperfekthverdag

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar